SURUILLAT

Kerron tässä vähän suruiltojen taustaa. Perhettäni kohtasi rankka menetys, kun yksi lapsenlapsistani kuoli 13 vuotta sitten. Tämän jälkeen otin yhteyttä Käpy – lapsikuolemaperheet ry:hyn, mistä saimme koko perhekuntana vertaistukea ja apua tilanteeseen. Menin sitten myöhemmin Käpy ry:n tukihenkilökoulutukseen, missä tapasin kouluttaja Anne Laimion. Hänen kanssaan keskustellessamme tuli ilmi, että hän pitää kovasti kukista ja on jopa miettinyt, että jos voittaisi lotossa, niin hän perustaisi kukka- ja hautauspalvelun. Siitäpä lähtikin idea, että Anne voisi tulla meille pitämään tällaisen suruillan, missä hän kertoisi omaa tietämystään suruun liittyvistä asioista, vertaistukijärjestöistä jne. ja hän puolestaan voisi tehdä meillä käydessään jonkun kukka-asetelman. Näitä suruiltoja on siis järjestetty jo vuodesta 2014 lähtien.

Suruilta on lämminhenkinen, vapaamuotoinen tilaisuus, jossa keskustelemme surun kokemuksista, jaksamisesta ja kerromme surujärjestöjen tarjoamasta tuesta. Anne alustaa tilaisuutta ja sen jälkeen on mahdollisuus kertoa omista kokemuksistaan. Mikään pakko tilaisuudessa ei ole avautua. Illan päätteeksi kahvittelemme yhdessä.

Suruilta on maksuton, mutta ilmoittautuminen olisi hyvä lähinnä tuolitarpeen ja tarjoilun vuoksi. Voit ilmoittautua puhelimitse tai facebookin kautta yksityisviestillä. Seuraava suruilta on to 24.10. klo 18 alkaen. Olet sydämellisesti tervetullut!