Vainajan saattaminen kappeliin

Virroilla vainajat ovat terveyskeskuksen kylmiössä siihen asti, kunnes lupa hautaamiseen on kirjoitettu. Terveyskeskuksen alakerrassa on jäähyväishuone omaisten jättämiä jäähyväisiä varten. Sovimme yleensä jo silloin, kun omaiset käyvät hautauspalvelussamme, milloin arkkuunlaitto tapahtuu. Me menemme hyvissä ajoin pukemaan ja siistimään vainajan, asetamme yleensä pienen kimpun rinnan päälle ja sytytämme kynttilät. Omaiset voivat olla keskenään avonaisen arkun äärellä jättämässä jäähyväisiä tai voimme myös yhdessä pitää pienen hartaushetken tai laulaa virren arkun äärellä ennen kannen sulkemista. Arkku nostetaan hautausautoon, joka on Suomen lipulla varustettuna odottamassa oven edessä. Kyytiin mahtuu kuljettajan lisäksi yksi omainen. Tästä saattomatka jatkuu yleensä kirkon luo, missä kuuntelemme sanomakellot. Kellojen soittoa varten meillä on kaukosäädin, joten sitä ei tarvitse tilata seurakunnasta. Joskus käymme myös kotipihassa pitämässä pienen hiljaisen hetken ennenkuin saatamme vainajan kappeliin odottamaan siunauspäivää. Mikäli siunaus tapahtuu uuden hautausmaan kappelissa, vainaja saatellaan sinne. Mikäli siunaus on Virtain kirkossa tai Liedenpohjassa/Killinkoskella, niin vainaja odottaa siunauspäivää vanhan hautausmaan kylmiössä.

PÄIVITTÄISKUKAT

Suuren kysynnän vuoksi pidämme edelleen leikkokukkia saatavilla. Eli meillä on perusvalikoima ruusuja, neilikoita ym. leikkokukkia joka päivä ilman ennakkotilausta. Muistathan kuitenkin tehdä tilauksen ajoissa, jos tarvitset jotain tiettyjä kukkia tärkeänä päivänä.

Juhlapyhien osalta pysymme myös leikkokukissa ainoastaan. Kannattaa seurata ilmoitteluamme Suomenselän Sanomista ja facebookista nähdäksesi pyhien aukiolot. Sen verran tiedoksi, että Virtain rippipyhinä palvelemme myös lauantait ja sunnuntai-aamut. Niistä lähemmin ilmoituksissamme.

HAUTAUSJÄRJESTELYNI

Tiesitkö, että meiltä on maksutta saatavilla Hautausjärjestelyni-vihkosia, jonka on laatinut Suomen Hautaustoimistojen liitto. Vihkonen on laadittu omaisten toimien helpottamiseksi.

Se, että kirjaat nyt ajatuksiasi omista hautajaisistasi, auttaa omaisiasi sitten, kun he joutuvat tekemään päätöksiä hautajaisiasi koskevissa asioissa. Voit ilmaista toiveesi hautaustavasta, hautapaikasta, siunaus-/jäähyväistilaisuudesta. Vuosien varrella voit tehdä korjauksia vihkoseen, koska mielesi voi muuttua joidenkin toiveiden suhteen. Hyvä kertoa jollekin läheisistäsi, missä säilytät vihkosta.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2023!

Vuosi 2022 on ollut muutosten vuosi. Kun liiketoiminnassa yleisesti ajatellaan laajentamista ja kasvua, niin minulla on ollut toisenlaiset ajatukset. Olen halunnut keskittyä olennaiseen ja järkeistänyt toimintaa, jotta jaksaisin tehdä työtäni motivoituneena vielä vuosia.

Näinä 35 vuotena, mitä alalla olen ollut, on tapahtunut huima muutos kukka- ja hautausalalla. Luopuminen ruukkukukkien myynnistä on tulevaisuutta monelle muullekin kukkakauppiaalle ja minä otin tämän askeleen syksyllä sitä tippaakaan katumatta. Olen koulutukseltani floristi/hauturi, niin haluan keskittyä ydinosaamiseeni, joista näistäkin eniten minua puhuttelee työni hautauspalvelijana. Koen työni merkityksellisenä juuri tilanteiden ainutkertaisuuden takia. Jokaista saatellaan täältä vain yhden ainoan kerran ja toivoisin, että sillä matkalla voisin olla niin hyvä apu kuin olla voi. Toki juhlien kukittamisetkin ovat minulle mieleisiä ja tärkeitä. Kukat liittyvät kuitenkin lähes kaikkiin juhliin – niin iloon kuin suruun. Niiden avulla voi ilmentää juhlittavan persoonaa, luonnetta ja mielenkiinnon kohteita.

Alkavana vuonna 2023 painopiste on siis edelleen hautauspalvelussa ja floristiikassa. Heidille olen kiitollinen niistä yhdeksästä vuodesta, mitkä hän hyvänä työntekijänä on ollut. Onneksi jatkamme edelleen läheisinä ystävinä. Uskon, että Heidillä on paljon annettavaa myös muilla aloilla, kunhan suunta selviää. Marja-Leena jatkaa joustavin työajoin edelleen tarvittaessa. Olen kiitollinen myös hänestä, sillä harvoin on olemassa ihminen, joka pystyy/haluaa tulla töihin pienelläkin varoitusajalla. Tämä työ kun ei aina ole ennustettavissa. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisempänä, kiitän myös siippaani Simoa, joka on kestänyt minua.

Isoin kiitos kuuluu teille tärkeät asiakkaat, että olette luottaneet osaamiseemme ja toivon, että luottamus säilyy jatkossakin. Toivon erityisesti voimia jokaiseen päivään teille, jotka olette menettäneet läheisenne ja olette uudessa elämäntilanteessa tällä hetkellä.

– Riitta-

Kukka-Riitan joulu 2022

Tänä joulun aikana joulumme koostuu joulukimpuista ja jouluisista leikkoasetelmista. Olen koonnut kuvia vaihtoehdoista verkkokauppaamme, mutta toki toiveita saa esittää. Jouluviikolla toimitettavat kimppu/asetelmavälitykset sekä noudettavat kimput/asetelmat kannattaa tilata hyvissä ajoin – mieluusti puoleenkuuhun mennessä, niin saamme tilattua mieleisesi kukat sitten jouluviikolle.

Toivotamme teille hyvää joulunodotusta – adventtiaikaa!

Syksy tuo tullessaan muutoksia

Syksyllä 2022 toimenkuvamme tulee muuttumaan siten, että pääpaino tulee olemaan hautauspalvelussa, mikä on sydämen asiani ja kukkapuoli muuttuu tilaussitomoksi. Päivitämme kotisivuja ja ikkunateippauksiakin tämän muutoksen myötä. Samoin liiketilan sisustus muuttuu oleellisesti. Kukkapuolen osalta siis luovumme päivittäiskukkien myynnistä ja keskityn sidontatöihin – surusidontoihin, hääsidontoihin ym. juhlasidontoihin tilauksesta. Pidän teitä ajan tasalla tapahtumista ja kahvittelukin järjestetään, jotta kaikki pääsevät tutustumaan uudistuneeseen liikkeeseen.

Ollaan kuulolla! – Riitta –

Hautauspuolen uutisia

Toimintamme laajentuessa Kukka- ja hautauspalvelu Kukka-Riitan tiimiin saatiin miesvahvistusta. Avopuolisoni Simo Lampinen omistaa kanssani nyt yrityksen ja työskentelee hautauspuolen tehtävissä kanssani. Joskus toki auttaa myös kukkien kuljettamisessa. Tämän järjestelyn myötä meidän ei tarvitse kukkapuolelta irrottaa henkilökuntaa vainajan kuljetuksiin, mikä helpottaa sitä puolta. Haluamme panostaa hautauspalveluun, jotta voimme palvella kiireettömästi omaisten toiveita kuunnellen.

Kesä 2021

Kesän alkaessa koronarajoitukset tuntuvat hellittävän ja kokoontumisrajoituksiakin on jo lievennetty. Tämä on hyvä uutinen, koska nyt elämme jo toivossa, että valmistujaisia, synttäreitä, häitä, hautajaisia jne. voitaisiin järjestää isommalle vierasmäärälle. Seuraamme tilannetta edelleen. Ja jos sinulla on juhlia suunnitteilla, niin voit aivan hyvin tehdä kukkatilauksesi jo ajoissa. Jos tilanteet muuttuvat, niin tilauksia voi aina sitten muokata tai jopa poistaa.

Kesällä Virtain rippipyhinä palvelemme klo 8 – 14, mutta muutoin sunnuntait on suljettu.

Hautakivien suunnittelupalvelu jatkuu koko kesän – samoin kuin vanhojen hautakivien kaiverruksia ja kunnostuksia tehdään talveen saakka.

Hyvää ja aurinkoista kesää kaikille! – Riitta –

Koronajoulu – kotoilujoulu

Korona asettaa haastetta joulun viettoon tänä vuonna. Olemme ehkä enemmän kotosalla ihan perheen kesken emmekä matkusta sukuloimaan tai lomakohteisiin, kuten ennen. Tämä aika voi olla myös rauhoittumista ja rentoutumista, kun ei tarvitse ehtiä joka paikkaan. Oman kodin voi somistaa jouluiseksi monin eri kukkasin ja koristein.

Meillä henkilökunta palvelee teitä maskeissa ja toivomme maskien käyttöä myös teiltä hyvät asiakkaamme – molempien turvallisuuden vuoksi. Käytössä myös käsidesit ja entistäkin huolellisempi hygienia vallitsevan tilanteen vuoksi.

Jos emmit käydä meillä joulukukkaostoksilla paikan päällä, niin voit tilata verkkokauppamme kautta mieleisesi kukat kotiin toimitettuna tai voi tilata kukat niin, että noudat ne ovelta. Kaikki tietysti kunnolla pakattuina, etteivät palellu. Tilaukset voit toki myös soittaa p. 040 7472590. Tilauksen voit tehdä vaikka heti ja toimituspäivän voit valita (jouluaattona ei enää kotiinkuljetuksia).

Toimitamme myös kukkalähetykset läheisillesi täällä kotipaikkakunnalla ja muuallekin Suomeen aina ulkomaita myöten.

  Ekukka-verkkokaupan kautta voit hakea monilta paikkakunnilta kukkakauppaa, jos haluat laittaa kukkavälityksen suoraan toimituspaikkakunnalle.

Jos haluat ihan jotain tiettyä kukkaa tai asetelmaa/kimppua jouluksi, niin kiitos, jos tilaat hyvissäajoin, jotta varmistat mieleisesi kukkien saannin. Korona-aika asettaa omat haasteensa kukkien toimittajillekin.Oikein hyvää joulunaikaa Sinulle!

Nähdään kukkiksella!   t. Riitta ja muut tontut

 

Kukkia ja koronaa

Koronatilanne aiheuttaa suurta hämmennystä kaupan alalle – myös meille. Hautajaisten osalta tämän hetkinen ohjeistus on, että mieluusti henkilömäärä ei saisi ylittää kymmentä, mutta mikäli lähiomaisia on enemmän, niin pariinkymmeneen joustetaan. Tällöinkin suositaan kuitenkin siunaamista haudalla. Tartuntariski kuitenkin tulee huomioida siten, että osallistujat ovat riittävän etäällä toisistaan. On myös mahdollista, että vainaja viedään tuhkaukseen ensin ja uurna siunataan, kun koronatilanne on helpottanut. Seurakunnat ohjeistavat meitä sitä mukaa, kun ja jos käytännöt muuttuvat.

 

Olemme kiitollisia teille ihanat asiakkaat,  että olette käyneet kukkaostoksilla ihan muuten vaan – osa jopa ihan tukemismielessä, ja se lämmittää kyllä meidän mieltä! Tällä hetkellä tilaustyöt ovat minimissä, koska juhlia ei järjestetä, niin se vaikuttaa isosti meidän työhömme. Siksipä ruukkukasvien hankkiminen kotiin tai kimpun ostaminen omaksi ja ystävän iloksi nousee arvoon arvaamattomaan meidän silmissä. Kukista ei mitään pöpöjä leviä ja liikkeessä pidämme erittäin hyvää huolta hygieniasta tällä hetkellä.

Kuljetamme myös mielellämme kukkalähetyksiä, ja tällä hetkellä meillä on kampanja, että keskustan alueelle yli 20 € kukkalähetys viedään ilman kuljetusmaksua! Nähdään kukkiksella!

Terkuin Riitta ja Heidi